Vakre og mystiske Finnskogen
Covid-19 virus: Vi følger myndighetenes pålegg og anbefalinger angående corona-viruset og tar de nødvendige smittevernhensyn.
På vårt torp på mystiske og vakre Finnskogen, kun 10 mil fra Oslo, kan vi tilby deg rimelig opphold og gode opplevelser.
Spennende feriedager på mystiske og vakre Finnskogen
Har du lyst til noen spennende dager på vakre og mystiske Finnskogen? Her i mystikkens grenseland, omspunnet av gamle sagn og myter kan du oppleve Finnskogens mystikk med gamle boplasser fra finneinvandingen på 1500-1700 tallet, vandre på stille stier eller ta livet helt med ro. Det er milevis med skogsbilveier å sykle på og flere gode fiskevann i området. Vi tilbyr også guidede fotturer, padletur på elven Rotna og beversafari.
Kun 10 mil fra Oslo Lufthavn Gardermoen finner du oss. Stedet ligger usjenert til på Øyermoen nær grensen til Sverige og 40 km. fra Torsby og Torsby Ski Tunnel. Vi følger myndighetenes anbefalinger i forhold til Covid-19 viruset, det skal være trygt på alle måter å besøke oss.
"Ole-stua"
Overnattingen skjer i vårt fullt utstyrte glampingtelt, i lavvo med reinskinn og liggeunderlag eller på hemsen i "Ole-stua".
Strømmen lager vi selv med solseller. Muligheter til dusj og badstu etter avtale. Ingen el-bil lading. Selvhushold, men du kan låne nødvendig utstyr til matlagingen av oss.
Overnatting i lavvo kr. 400,- pr. døgn, barn under 12 år kr. 250,-. Prisen er pr. person. Familiepris (2 voksne og 2 barn under 12 år) kr. 1000,-.
Overnatting i glamping telt kr. 1950,-. Gjelder for 2 personer + 2 barn u. 12 år.
Finnskoghelg 2 overnattinger i lavvo m. aktiviteter og full pensjon (5 måltider)
Kr. 2600,- pr. pers. (1100,- for barn 6-10 år, 1450,- 11-14 år)
Familiepris 2+2 fra kr. 6500,-.
Overnatting i svevetelt kr. kr. 750,- for 2 pers.
Svevetelt i skogen
Finnskogen er et fire mil bredt skogsbelte som strekker seg fra Morokulien i sør til Trysil i nord, 1.5 mil på hver side av grensen mellom Norge og Sverige. Det var i dette området de finske innvandrerne fra Savolax-området i Finland slo seg ned sent på 1500 tallet og fremover på 1700 tallet .Her drev de sitt svedjebruk inntil mer moderne bruksformer også nådde disse skogsamfunnene. Herav navnet Finnskogen. Mange av dagens bruk i dette området er gamle finneboplasser, noen av dem er tatt vare på i mer eller mindre identisk stand. Deler av dagens befolkning på Finnskogen stammer fra de finske ætter.